24/7-bönevecka i församlingen (18-24 maj)

24-7 BöneveckaVeckan innan pingst, alltså 18-24 maj, så kommer vi ha en så kallad 24/7-bönevecka i församlingen!

Detta innebär att ett rum i Barkyrkan kommer att ställas i ordning som ett bönerum, i syfte att inspirera till bön på olika sätt. Sedan kan vem som helst “boka” en timme. (Se länk nedan) Självklart kan man vara många som ber samtidigt också om man vill det.

Kanske lyckas vi inte fylla dygnets alla 24 timmar, men vi hoppas att många vill ta chansen att vara med och be i alla fall vid något tillfälle.

Upprinnelsen till detta är en tanke/känsla/insikt som växte sig stark under fasteperioden inför påsken, då vi hade en timme bön varje eftermiddag i 40 dagar. Nämligen en större längtan efter mer av Guds Ande helt enkelt. Insikten om att vi ingenting kan göra utan Guds hjälp och kraft blev ganska tydlig under fastan. Så… varför inte följa evangelieberättelsernas kronologi, och tänka att vi nu mellan påsken och Kristi himmelsfärstag “studerar skrifterna”, precis som lärjungarna gjorde den tid som Jesus var hos dem efter uppståndelsen. Och efter hans himmelsfärd… ja, då sätter vi oss i den “övre salen” (det vill säga ett gemensamt bönerum) och väntar på kraft från höjden, precis som de!
Ja, detta är i alla fall en kronologi som kan få fungera som inspiration hoppas vi.

Du, vi i EFS Örnsköldsvik, och människorna som bor i vår kommun, är i stort behov av Guds ande. Det finns inget vi kan göra i egen kraft egentligen, som når längre än våra egna armars räckvidd, och vi BEHÖVER nå längre än våra egna armars räckvidd om vi vill se en tillväxt av Guds rike. (Vilket vi vill, i alla fall enligt EFS syftesbeskrivning).
Så… Haka på. För din egen skull, för församlingens skull, för Örnsköldsviks skull.

Anmäl dig på en timmes (eller flera) bön med hjälp av följande länk:
http://www.24-7prayer.com/signup/b8a7d7